Novosti

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i novu 2017. godinu nastavlja sa puno aktivnosti.

Sa početkom godine, izradili smo i predali izvješća gradu Bjelovaru, o načinu na koji su utrošena sredstva dobivena od grada, namijenjena za ostvarenje projekta pružanja i podizanja kvalitete osoba s invaliditetom.

Također smo osmislili i izradili novi projekat koji smo uputili gradu, u vezi sufinanciranja usluge poboljšanja i pružanja poludnevnog boravka osoba s intelektualnim teškoćama sa područja grada i županije.

Dana 24.02.2017. održana je redovna i izborna Skupština Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar , te je izabrano novo rukovodstvo. Predsjednica Udruge je Sanja Đurić, a dopredsjednik je Branko Borota. Za tajnika Udruge izabran je Mario Blaha. Usvojen je plan rada za 2017. godinu i operativni i financijski plan. Također su usvojen strateški plan Udruge za idućih 4 godine.

U ovim prvim mjesecima 2017. Udruga je bila dosta aktivna na svim područjima, provedeno je i održano niz aktivnosti, niz radno okupacijskih radionica. Svojim vrijednim, predanim i stručnim radom skrenuli smo pažnju javnosti i društvene sredine na rad Udruge. Uspostavili smo niz novih suradnji, imamo puno novih partnera u radu i suradnika koji nam sami nude suradnju i održavanje raznih radionica. Naši korisnici su iznimno zadovoljni i sretni sa novonastalim stanjem i odnosom društva prema njima.

Kako je, nažalost, ovo zadnja godina provedbe trogodišnjeg projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u svezi pružanja usluge polu-dnevnog boravka za 15 naših korisnika, u mjesecu travnju smo napisali  novi program za novih tri godine sufinanciranja polu-dnevnog boravka naših korisnika. Programom smo predvidjeli zaposliti naše dosadašnje dvije djelatnice, i još jednu novu osobu, administratora, koja bi bila zadužena za praćenje i pisanje programa, veznih uz aktivnosti naše Udruge.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *